Kosár (0)

27 feb Ha a kádban fürdőzés unalmas megsozkás lenne…

… akkor tegyél ellene, mondhatnám, és fogom is javasolni hogyan, de előtte még megosztanék pár gondolatot veletek. Tudjátok mindig is kicsit különc voltam.  Ídőről-időre szükségem van egy kis változásra, ilenykor előjön, hogy írtózom a monoton ismételendő dolgoktól a rutinmegoldásokat kétszer is jól megnézem magamnak és van, hogy a jól bejárt ösvények helyett a még járatlan utakat keresem. 

A sokszínűséget, nem csak, mint a világot magába szippantani akaró ember kutatom, hanem úgy is, mint nő, aki ápolja, kényezteti magát különféle kencékkel, kozmetikai temrékekkel és eljárásokkal. Mindig a természetességre törekszem a minőség mellett miközben keresem az újdonságokat a szépségápolásban és alig várom, amikor kedvenc márkáim előrukkolnak valamivel. Mondanom sem kell, hogy alig fértem a bőrömbe, amikor a Zanza hölgyek felhívtak telefonon, hogy “Képzeld lesz fürdőbomba!“-  én pislogtam nagyokat, mert elsőre egy TNT rúdhoz hasonló cucc ugrott be, utána meg  a kézigránát. Bevallom azt sem tudtam miről beszélnek, de  a lelkesedésük magával sodort. Mert ők ilyenek. Szívük-lelkük a Zanzában és annak fejlesztésben van, mindezt a minőség és a környezetvédelem iráni elkötelezettségükkel koronázzák meg. Szóval elmondták, hogy habfürdő meg olaj helyett fürdőzéshez használható ápoló golyókról van szó, ami úgymond szétpezseg a fürdővízben. Mivel nem egy megszokott dolog, azonnal megtetszett. Tudom, hogy évek óta létező dolog, de valahogy mindig maradtam a szappan meg az olajok mellett.  Mindenesetre a pezseg szóval eleve megnyertek, de hagytam, hogy mondják, meséljék mi ez a fürdőgolyó cucc, mi van benne és milyen illatban lesz kapható.

 

Mint anno az olajokkal, most is az elsők között voltam, mint jelentkező, hogy kipróbálhassam az új termékeket. Amikor a csomagom megérkezett szinte azonnal vetkőztem, hogy a kádba vessem magam. Fogalmam sincs miért, de én egyből két golyót dobtam a vízbe, talán azért, mert olyan finom illata volt, érezni lehetett a természetet.

Féltem, hogy a bőrőm szárítani fogja, de meglepő módon pont ellenkezőleg, puhává és ragyogóbbá varázsolta. Mindez a szódabikarbónának köszönhető, amiből a fürdőgolyók készülnek.  A szódabikarbóna még számos jótékony hatással rendelkezik:

  • semlegesíti a bőr savasságát
  • eltávolítja felszínéről a felesleges olajokat, de nem szárítja azt
  • bőrpuhító hatású
  • nyugtatja a bőr felületén található irritációkat
  • temrészetes dezodor hatású, semlegesíti a lehetséges kellemetlen szagokat
  • enyhén polírozza a bőrt
  • a szódabikarbóna alkalmas lehet az intim ph érték helyrebillentésében
  • hatásos lehet az úgynevezett “öregségi foltok” halványításában
  • enyhití a bőr viszketését
  • méregtelenítő hatású

A Zanza fürdőgolyóiban természetes kókuszolaj is van, ami még jobban ápolja a bőrt, miközben több vitaminhoz is jutattja  (itt olvashatsz a kókuszolajról). Engem olyan luxus érzés fogott el a kádban, hogy egyszerűen képes voltam addig  ott feküdni és olvasni (egy pohár vörösborral), amíg teljesen beesteledett, pedig a csomagom délután érkezett házhoz. Az illat pedig, ami átjárta a gyertyafényes fördőszobám, azon a zord januári napon, igazi nyugtató aromaterápiaként hatott, a jázmin virág illatának köszönhetően (a jázminról itt olvashatsz bővebben).

Az én kedvenc fürdógolyóm estére a Zanza Hello Jázmin fürdőgolyó.

Ha pedig felfrissülni vágyom, akkor a Zanza Tea Time fürdőgolyó.

Próbáljátok ki, megbánni semmiképp nem fogjátok. (Maximum függést okoz, de ne is törődjetek vele.)

Szeretettel:

Ildikó

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá